Είναι όλα τα λέιζερ ίδια;

Η απάντηση είναι και βέβαια ΟΧΙ.

Τα ιατρικά λέιζερ τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό που έχουν αντικαταστήσει σχεδόν πλήρως την κλασσική χειρουργική μέθοδο.

 Το Leonardo DUAL45 Laser (Biolitec Pharmaceutical industries GmbH) που χρησιμοποιούμε στην κλινική μας, θεωρείται σήμερα το πιο σύγχρονο στην κατηγορία των ενδοαυλικών laser για την αντιμετώπιση των φλεβικών παθήσεων. Το πλεονέκτημα του συγκεκριμένου μηχανήματος, συγκριτικά με τα παλαιότερης γενιάς Laser, βρίσκεται στην ίνα που χρησιμοποιείται αποκλειστικά με αυτό το μηχάνημα. Η συγκεκριμένη ίνα laser (Elves Radial double ring) είναι αποκλειστική πατέντα της Biolitec International και ως εκ τούτου δεν προσφέρεται από καμία άλλη εταιρία. Χρησιμοποιώντας δύο παράλληλους δακτυλίους εκπομπής laser, μειώνεται στο μισό η ακτίνα εκπομπής της ενέργειας πάνω στο εσωτερικό της φλέβας, επιτυγχάνοντας με αυτό τον τρόπο πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα αλλά και πολύ μικρότερη μετεγχειρητική ενόχληση.

Να σημειωθεί ότι η ενδοαυλική θεραπεία των κιρσών με Laser είναι μια μέθοδος που απαιτεί υλικό-τεχνική υποδομή υψηλής τεχνολογίας όσον αφορά την συσκευή laser αλλά και τον εξειδικευμένο υπέρηχο που ουσιαστικά αντικαθιστά τα μάτια του αγγειοχειρουργού σε όλη την διάρκεια της επέμβασης. Παράλληλα απαιτείται και τεχνική κατάρτιση και κατάλληλη εξειδίκευση του αγγειοχειρουργού που την διενεργεί. Είναι επέμβαση που διενεργείται μόνο από αγγειοχειρουργό με πτυχίο εκπαίδευσης στην χρήση ενδοαυλικού λέιζερ.

Διαβάστε στην ίδια κατηγορία

Συνεργασία με κλινικές: